COACHING, HEALING & TRAINING | praktijk voor kinesiologie en energetische therapie

Kinesiologie

 

WERKEN MET KINESIOLOGIE

Kinesiologie dient te worden beschouwd als een natuurgeneeskundige behandelmethode, waarbij veel wordt gewerkt met spiertesten, acupressuurpunten en meridianen (energiebanen), die in verbinding staan met verschillende organen.

Spiertesten zijn de instrumenten van de kinesioloog, die worden gebruikt als biofeedback-mechanismen. Door tijdens het testen zachte druk uit te oefenen op een spier kan een kinesioloog verschillende spierreacties waarnemen en disbalansen in kaart brengen, die het welzijn van het lichaam verstoren.

Met behulp van spiertesten kan informatie uit het bewuste veld, maar ook uit het onbewuste veld van de cliënt – op diepere lagen – naar boven worden gehaald. Interactie tussen lichaam en geest wordt zichtbaar gemaakt.

De spiertest vertelt het verhaal achter de klacht

Er wordt gezocht naar oorzaken van een klacht (‘Hoe komt het dat ik last heb van … ?’) en mogelijkheden voor herstel daarvan (‘Wat heb ik nodig voor herstel van … ?’).

Niet alleen het fysieke aspect van een klacht, maar ook mentale, emotionele en spirituele aspecten spelen een belangrijke rol. Onder spirituele aspecten worden aspecten van zingeving verstaan. 

Vastgeroeste patronen, vaste overtuigingen, onverwerkte emoties, traumatische ervaringen (klein of groot) en het onbenut laten van talenten en vaardigheden zijn voorbeelden, waar klachten uit voortvloeien. 

Ben jij nieuwsgierig naar een andere en duurzame wijze van aanpak van klachten? Wil jij jezelf ontwikkelen door het vergroten van zelfreflectie en zelfbewustzijn ten behoeve van jouw eigen gezondheid en vitaliteit? Als kinesioloog beschik ik over specifieke technieken voor de aanpak van een breed scala aan uiteenlopende klachten, zoals:

  • spiertesten volgens de methode Touch for Health;
  • stress-gerelateerde technieken (ook bij burn-out);
  • traumaverwerking;
  • regressie;
  • balanceren van overgevoeligheden voor (voedings)stoffen o.a. bij allergieën;
  • balanceren van overgevoeligheden voor externe prikkels o.a. bij HSP;
  • balanceren van hormonen bij een onbalans;
  • toepassingen met verschillende remedies, die op natuurlijke wijze zijn samengesteld (o.a. bloesem-remedies);
  • groei- en ontwikkelingsvraagstukken.

Kinesiologie is geschikt voor vrijwel alle leeftijden en doelgroepen en werkt zowel preventief als curatief.  

Ervaringen

Anita:

“Bedankt voor de geweldig mooie sessie, Ik vind het bijna een life travel op persoonlijk vlak….echt gaaf.

Lianne:

“Wegens Covid-19 heb ik ruim een half jaar last gehad van langdurig geur- en smaakverlies. Na 3 à 4 consulten kinesiologie is mijn geur- en smaakbeleving zo goed als terug! Dank je wel Isabelle.”

Meridianen (energiebanen) en acupressuurpunten zijn relevant.

Correctie-technieken met behulp van acupressuurpunten voor herstel.

Testbuisjes met stoffen voor het balanceren van het immuunsysteem.