Kinesiologie

KINESIOLOGIE

Kinesiologie is een specialisatie uit de natuurgeneeskundige sector, waarbij veel wordt gewerkt met spiertesten, acupressuurpunten en meridianen (energiebanen), die in verbinding staan met verschillende organen. Spiertesten zijn het instrument van de kinesioloog. Met spiertesten wordt informatie uit het bewuste veld, maar ook uit het onbewuste veld van de cliënt – op diepere lagen – naar boven gehaald.

De spiertest vertelt het verhaal achter de klacht.

Er wordt gezocht naar oorzaken van een klacht (‘Hoe komt het dat ik last heb van…?’) en mogelijkheden voor herstel daarvan (‘Wat heb ik nodig voor herstel van …?’).
Niet alleen het fysieke aspect van een klacht, maar ook mentale, emotionele en spirituele (zingeving) aspecten spelen een belangrijke rol.
Daarnaast maken stress-gerelateerde technieken, het balanceren van overgevoeligheden voor (voeding)stoffen o.a. bij allergieën, regressie, (Bach-)remedies en groei- en ontwikkelingsvraagstukken een belangrijk onderdeel uit van kinesiologie.
Kinesiologie is geschikt voor vrijwel alle leeftijden en doelgroepen en werkt zowel preventief als curatief.  

ERVARINGEN

Anita:

“Bedankt voor de geweldig mooie sessie, Ik vind het bijna een life travel op persoonlijk vlak….echt gaaf.

Lianne:

“Wegens Covid-19 heb ik ruim een half jaar last gehad van langdurig geur- en smaakverlies. Na 3 à 4 consulten kinesiologie is mijn geur- en smaakbeleving zo goed als terug! Dank je wel Isabelle.”

Meridianen (energiebanen) en acupressuurpunten zijn relevant.
Correctie-technieken met behulp van acupressuurpunten voor herstel.
Testbuisjes met stoffen voor het balanceren van het immuunsysteem.